Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

Comunicari/informatii

13 iunie 2024

Titlu proiect: “Realizarea cotei de relocare asumată de către România, aferenta anului 2022”

Acronim/cod: relocare2extraUE2022,AM4CS1_001

Programul Național Azil, migrațiune și integrare 2021-2027

Perioada de implementare: 19.04-19.06.2024

Obiective/rezultate:

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îndeplinirea obligațiilor României ca stat de relocare a refugiaților prin implementarea programului național de relocare conform legislației în vigoare și angajamentelor asumate de România pe plan european.

Din punct de vedere al obiectivelor specifice vizate, proiectul vizează îndeplinirea cotei de relocare asumata de către RO la nivel european pentru anul 2022 , prin transferul unui număr de 100 de refugiați sirieni din Turcia si Liban relocați pe teritoriul României al căror statut a fost recunoscut potrivit Convenției de la Geneva . Grupul ținta al proiectului este reprezentat de persoanele din statele terțe vizate, aflate in nevoie de protecție internaționala relocate, si care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Rezultatul așteptat al proiectului este reprezentat de îndeplinirea cotei asumate de România pe plan european, pentru anul 2022, prin transferul unui număr de 100 de refugiați sirieni din Turcia si Liban relocați pe teritoriul României al căror statut a fost recunoscut potrivit Convenției de la Geneva.

Buget: 4.972.600,00lei  (100%)

Finanțarea nerambursabilă asigurată din Programul Național Azil, migrațiune și integrare 2021-2027 – www.fed.mai.gov.ro, în baza contractului de finanțare încheiat cu Autoritatea de Management Afaceri Interne, Direcția fonduri externe nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne.

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut