Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN TURCIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

1 iulie 2024

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma unei acțiuni, au depistat un bărbat din Turcia care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 29 iunie a.c., o acțiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat din Turcia, în vârstă de 37 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cetățeanul turc a intrat legal în România însă, la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, cetățeanul turc a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoarede 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut