Agenda conducerii

Agenda inspectorului general  - 28 septembrie 2021

Astăzi, 28 septembrie a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție Marian Gabriel CREȚU împreună cu reprezentanți ai instituției au prezentat studenților Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” din anul I, informații generale privind activitatea din domeniul migrației și azilului.

Agenda inspectorului general  - 30 august 2021

Astăzi, 30 august a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție ing. Leonard-Florin Medrega  a semnat contractul de sponsorizare, între Inspectoratul General pentru Imigrări, în calitate de beneficiar, și IKEA România S.A., în calitate de sponsor. Obiectul contractului îl reprezintă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor materiale necesare susținerii activităților de asistență și servicii sociale în centrele regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Agenda inspectorului general adjunct - 05 august 2021

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, domnul comisar-șef de poliție Cristian STOICA a avut, astăzi, 05 august a.c., o întâlnire cu elevii Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr-Câmpina, promoția 2021-2022, care au optat pentru domeniul migrației și azilului.

Agenda inspectorului general - 29 iunie 2021

Marți, 29 iunie a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție ing. Leonard-Florin Medrega a primit, la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, vizita de curtoazie a doamnei Anne-Marie  Deutschlander, Coordonator Principal de Regiuni/Biroul Regional pentru Europa.

Agenda inspectorului general - 22 iunie 2021

Astăzi, 22 iunie a.c., inspectorul general, comisar șef de poliție ing. Leonard  Florin Medrega prezidează reuniunea Comitelului pentru relocarea refugiaților în România ce se desfășoară la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, din str. Lt.-col. Marinescu Constantin, nr.15 A, sector 5. Pe agendă sunt discutate propunerile membrilor Comitetului privind țările de origine și azil ale refugiaților ce urmează a fi relocați în țara noastră, precum și stabilirea cotei pentru perioada 2022 - 2023.  

Agenda inspectorului general în perioada 21-22 iunie 2021

În perioada 21-22 iunie a.c., inspectorul general, comisar șef de poliție ing. Leonard  Florin Medrega, în calitate de membru cu drepturi depline în Consiliu de Administraţie al BESA și  directorul Direcției Azil și Integrare, comisar șef de poliție Eleodor Pîrvu, în calitate de membru supleant, participă la cea de-a 39-a reuniune de lucru a Consiliului, ce se desfășoară în sistem de videoconferință.

Agenda inspectorului general adjunct - 21 mai 2021

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, domnul comisar-șef de poliție Cristian STOICA a participat, astăzi, 21 mai a.c., la evenimentul organizat sub egida PRE-RIGHTS –  cu tema  ”Rolul, puterile și limitele legale ale autorităților de aplicare a legii și ale serviciilor secrete” organizat de Centrul de Drepturile Omului și Migrație al Universității Româno-Americane și partenerii acestuia. În cadrul dezbaterii, inspectorul general adjunct a prezentat tema privind ”Rolul Inspectoratului General pentru Imigrări în îndepărtarea de pe teritoriul României a străinilor declarați indezirabili”.

Agenda inspectorului general - 20 mai 2021

Astăzi, 20 mai a.c., inspectorul general al Inspectorului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Leonard – Florin Medrega, a  primit vizita unei delegații din cadrul Ambasadei Republicii Indonezia la București. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes privind cooperarea bilaterală în domeniul migrației.

Agenda inspectorului general adjunct - 15 aprilie 2021

Astăzi, 15 aprilie a.c., inspectorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar-şef de poliţie Cristian Stoica a avut o întâlnire de lucru comună cu reprezentanții Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă.

Agenda inspectorului general – 07 aprilie 2021

Astăzi, 7 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectorului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Leonard – Florin Medrega prezidează ceremonia de celebrare a 140 de ani de atestare documentară, în sistem de videoconferință, la care participă parteneri, colaboratori, invitați din domeniul de competență precum și polițiști de imigrări din cadrul structurilor centrale și teritoriale.

Agenda inspectorului general – 10 februarie 2021

Inspectorul general al Inspectorului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Leonard – Florin Medrega a primit astăzi, 10 februarie a.c., vizita doamnei Nisreen Rubaian, reprezentantul UNHCR acreditat în România. În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au discutat aspecte pe linie de azil. Totodată, doamna Nisreen Rubaian a apreciat eforturile depuse de către conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea includerii persoanelor solicitante de azil și beneficiare a unei forme de protecție în programul național de vaccinare împotriva Covid -19.

Agenda inspectorului general – 08 februarie 2021

Astăzi, 8 februarie a.c., a avut loc analiza activității desfășurate de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, în anul 2020. Activitățile desfășurate de către polițiștii de imigrări, precum și prioritățile pentru anul în curs au fost comunicate de către inspectorul general, comisar-șef de poliție ing. Leonard-Florin Medrega, în prezența domnului secretar de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu, în cadrul unei întâlniri, desfășurate în sistem de videoconferință. Tot în sistem online, la activitate au participat reprezentanţi ai structurilor colaboratoare, direcţiilor centrale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ai structurilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, șefii structurilor centrale și teritoriale din cadrul IGI.

Agenda inspectorului general – 07 decembrie 2020

Astăzi, 07 decembrie a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega a primit vizita delegației ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. dna Fusun ARAMAZ . Tema întâlnirii  a vizat cooperarea bilaterală în domeniul migrației.

Agenda inspectorului general adjunct 04 decembrie 2020

Vineri, 04 decembrie a.c., o echipă multidisciplinară, condusă de inspectorul general adjunct, comisar - șef de poliție Mircea Babău, a participat la operaţionalizarea noului sediu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă Timişoara, în prezența partenerilor de implementare a Acordului Tripartit, respectiv UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați şi Organizația Internațională pentru Migrație. La activitate a participat și prefectul județului Timiș.

Agenda inspectorului general - 10 noiembrie 2020

Astăzi, 10 noiembrie a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega  și  directorul Direcției  Azil și Integrare, comisar șef de poliție Eleodor Pîrvu au participat, în sistem de videoconferință, la cea de-a 37-a reuniune a Consiliului de Administrație al BESA.

Agenda inspectorului general adjunct - 08 octombrie  2020

Astăzi, inspectorul general adjunct, comisar - șef de poliție Mircea Babău a prezidat  sesiunea de analiză și coordonare a proiectelor de grant aferente Fondului Azil, Migrație și Integrare cu scopul asigurării unui dialog continuu și constructiv în domeniul migrației și azilului cu reprezentanții societăților civile și organizațiilor internaționale.

Agenda inspectorului general - 25 septembrie  2020

Echipa managerială a Inspectoratului General pentru Imigrări are astăzi stabilit în agenda zilnică ședință operativă cu șefii structurilor centrale și teritoriale, în sistem de videoconferință. În cadrul întâlnirii vor fi discutate priorități operative și de suport pentru buna desfășurare a activității instituționale.

Agenda inspectorului general – 17 septembrie 2020

Astăzi, 17 septembrie a.c., inspectorul general, comisar șef de poliție ing. Leonard  Florin Medrega, în calitate de membru cu drepturi depline în Consiliu de Administraţie al BESA, participă la cea de-a 36 reuniune de lucru a Consiliului, ce s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

Agenda inspectorului general – 15 septembrie 2020

Inspectorul general, comisar șef de poliție ing. Leonard Florin Medrega prezidează dezbaterea publică a  proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Strategiei naționale privind imigrația pentru perioada 2020-2023, a Planului de acțiune de acțiune pe prioada 2020-2021 pentru implementarea Strategiei naționale privind imigrația pentru perioada 2020-2023, precum și pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația.

Agenda inspectorului general – 27 iulie 2020

Astăzi, 27 iulie a.c., echipa managerială a Inspectoratului General pentru Imigrări a participat la evenimentul de depunere a jurământului și înaintare în grad profesional a 15 absolvenți ai promoției din acest an ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, repartizați în cadrul IGI.

Agenda inspectorului general - 16 iulie 2020

La data de 16 iulie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar şef de poliţie ing. Leonard Florin Medrega  şi  președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Emanuel Picu, au semnat Protocolul de colaborare, încheiat între cele două instituții. Obiectivul Protocolului îl constituie întărirea colaborării dintre instituții în scopul gestionării eficiente a unor situații din domeniul de competență, precum şi menţinerea unui control corespunzător în ceea ce privește accesul străinilor pe piaţa forţei de muncă din România.

Agenda inspectorului general adjunct - 02 iulie 2020

Astăzi, 2 iulie a.c., inspectorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Mircea Babău, a avut o întâlnirea de lucru comună cu președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, doamna Gabriela Lenghel. În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de colaborarea dintre cele două instituții respectiv schimbul de informație necesar în procesul de acordare/redobândire a cetățeniei române. Activitatea a fost organizată la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din Municipiul București.

Agenda inspectorului general – 18 iunie 2020

Astăzi, 18 iunie a.c., în sistem de videoconferință, inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega  și  directorul Direcției  Azil și Integrare, comisar șef de poliție Eleodor Pîrvu au participat, la cea de-a 35-a reuniune a Consiliului de Administrație al BESA.

Agenda inspectorului general – 05 iunie 2020

Astăzi, 5 iunie a.c., la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări a avut loc semnarea documentului Aranjamente de lucru aplicabile Acordului Tripartit, între Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Imigrări.Documentul a fost semnat de domnul comisar şef de poliţie, ing. Leonard Florin Medrega, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări, doamna Nisreen Rubaian, reprezentant în România al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi și domnul Mircea Mocanu, Șef al Biroului OIM din România.

Agenda inspectorului general – 04 martie  2020

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de către inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega, a primit astăzi, vizita de documentare a doamnei Fabienne Keller, raportor al Parlamentului European pe Regulamentul Dublin. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte tehnice din domeniul sistemului de azil și activității de returnare. De asemenea, în  marja programul de lucru, doamna Fabienne Keller a vizitat Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din București.

Agenda inspectorului general – 04 martie  2020

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega, a primit astăzi, 4 martie a.c., vizita doamnei Nisreen RUBAIAN, reprezentantul UNHCR acreditat în România. În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au discutat aspecte privind cooperarea dintre cele două entităţi şi operaționalizarea noului sediului al Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara. 

Agenda inspectorului general – 03  martie  2020

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin MEDREGA,  a primit astăzi, 3 martie a.c., vizita domnului Ola HENRIKSON, director regional al OIM pentru Uniunea Europeană și Spațiul Economic European. Discuțiile purtate au avut în vedere aspecte privind identificarea elementelor care pot susține eforturile statului român și se încadrează în mandatul OIM, precum și viitoare inițiative pe care organizația le poate derula în România cu sprijinul partenerilor săi.

Agenda inspectorului general - 25  februarie 2020

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin MEDREGA,  a primit astăzi, 25 februarie a.c. vizita unor înalți reprezentanți ai autorităților din Turcia și ai misiunii Organizației Internaționale privind Migrația. Scopul întâlnirii a fost discutarea aspectelor de ordin legislativ și administrativ în domeniile cooperării inter-instituționale și internaționale privind migrația.

Agenda inspectorului general - 14 februarie 2020

Inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega, va primi vizita domnului Ambasador al Malaysiei la Bucureşti, E.S. Abdullah Zawawi bin Tahir, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări din str. Lt.-col. Marinescu Constantin, nr.15 A, sector 5.

Agenda inspectorului general adjunct - 13 februarie 2020

Inspectorul general adjunct, comisar șef de poliție Maria Melintescu a avut astăzi, o întrevedere cu reprezentanți ai Ambasadei Canada la București, pe aspecte privind integrarea refugiaților și relocarea acestora.

Agenda inspectorului general -15 ianuarie 2020

Inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega, va primi vizita domnului Ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei la București, E.S. SUFYAN QUDAH, începând cu ora 10.30, la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări din str. Lt.-col. Marinescu Constantin, nr.15 A, sector 5. 

Agenda inspectorului general - 09 ianuarie 2020

La data de 09 ianuarie a.c, echipa managerială a Inspectoratului General pentru Imigrări a participat la întâlnirea cu șefii structurilor centrale și teritoriale în cadrul convocării anuale.

Agenda inspectorului general în perioada 25-27 noiembrie 2019

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de inspectorul general comisar-șef de poliție Leonard - Florin MEDREGA  a  participat, în perioada 25-27 noiembrie a.c.,  la cea de-a  34-a reuniune a Consiliului de Administraţie al Biroului European de Sprijin pentru Azil, care a avut loc în Malta - La Valletta.

Agenda inspectorului general adjunct în perioada 19-20 noiembrie 2019

Inspectorul general adjunct, comisar - șef de poliție Mircea Babău, va participa la programul de schimb de experiență cu partenerul norvegian de proiect, Directoratul Norvegian de Imigrări, activitate circumscrisă proiectului "Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație în România", finanțat din Mecanimsmul Financiar Norvegian 2014-2021, în perioada 19-20 noiembrie a.c., la Oslo, Norvegia.

Agenda inspectorului general - 19 noiembrie 2019

Inspectorul general, comisar-șef de poliție Leonard - Florin Medrega, va primi vizita doamnei Ambasador al Republicii Tunisiene la București, E.S. Raja JHINAOUI BEN ALI, începând cu ora 12.00, la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, din str. Lt.-col. Marinescu Constantin, nr.15 A, sector 5. 

Agenda inspectorului general adjunct - 11 octombrie 2019

Inspectorul general adjunct, comisar șef de poliție Maria Melintescu, prezidează astăzi,  ședința de lucru privind instruirea comisiilor de inventantiere a patrimoniului IGI, în sistem de videoconferință.

Agenda inspectorului general adjunct - 10 octombrie 2019

Inspectorul general adjunct, comisar șef de poliție Mircea Babău, deschide conferința de lansare a proiectului „PDP1 Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Programul Afaceri Interne.

Agenda inspectorului general adjunct - 30 septembrie 2019

Inspectorul general adjunct, comisar șef de poliție Maria Melintescu, participă, astăzi, la întâlnirea de monitorizare și coordonare cu beneficiarii proiectelor care au fost implementate sau sunt în curs de implementare, aferente Programului Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.

Agenda inspectorului general în perioada 24-25 septembrie 2019

În perioada 24-25 septembrie a.c., inspectorul general, comisar șef de poliție ing. Leonard  Florin Medrega, în calitate de membru cu drepturi depline în Consiliu de Administraţie al BESA, participă la cea de-a 33 reuniune de lucru a Consiliului, ce se desfășoara la Valetta, în Malta.

 

 

 

Română