TÂNARĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Română

TÂNARĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Polițiștii de imigrări au depistat o tânără de 22 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 03 august a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informaţii, poliţiştii de imigrări s-au deplasat în localitatea Moțăieni, unde au depistat o tânără, de 22 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în ţara noastră, în baza pasaportului biometric, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării.          

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

An: 
2017
Luna: 
08
DisplayDate: 
03 August 2017
Zi: 
03