TÂNĂRA DIN PERU DEPISTATA CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 33 de ani, dinPeru, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și înştiinţată despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în scop de reîntregire a familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 14 aprilie a.c., o acţiune, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat cu şedere ilegală, pe raza municipiul Moreni, o tânăra de 33 ani, din Peru.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aceasta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Peru privind scutirea de vize de scurtă şedere, începând cu data de 15.03.2016, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Întrucât, tânăra  are calitatea de membru de familie al unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scopul de reîntregire a familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245611517 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

  Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa

An: 
2017
Luna: 
04
DisplayDate: 
14 aprilie 2017
Zi: 
14