Tânără din Ucraina depistată cu şedere ilegală în Dâmboviţa

Română

 Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au desfăşurat, în data de 01 martie a.c., o acţiune, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, în cadrul căreia au depistat, cu şedere ilegală, o femeie din Ucraina.

În baza unor informaţii, poliţiştii s-au deplasat într-o comună, de pe raza județului, unde au identificat o tânără, în vârstă de 22 ani, cu privire la care aveau informaţii că i-ar fi expirat dreptul de şedere.  În urma verificărilor, s-a stabilit că aceasta a  intrat în România în baza unui vize de scurtă ședere, însă la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.       

 Întrucât  este membru de familie al unui cetățean român, poliţiştii de la imigrări au îndrumat persoana să se prezinte la sediul biroului cu documente necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amenda in valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

 Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245611517 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

  Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa

An: 
2017
Luna: 
03
DisplayDate: 
02 martie 2017
Zi: 
02