FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL BRĂILA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 41 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost obligată, prin decizie de returnare, să părăsească ţara în termen de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila desfăşoară în permanenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse la data de 8 noiembrie a.c., pe raza de competență, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, o femeie de 41 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii  de imigrări au emis, pe numele acesteia, o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 de zile și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRĂILA

An: 
2017
Luna: 
11
DisplayDate: 
08 Noiembrie 2017
Zi: 
08