CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI, FĂRĂ FORME LEGALE, LA MUNCĂ ÎN BRAȘOV

Română

Poliţiştii de imigrări din Brașov au depistat, în urma controlului efectuat la o societate comercială, 4 cetăţeni din Republica Moldova care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanţii societăţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune în cooperare cu IPJ Braşov – Secţia 1 Poliţie Braşov şi ITM Braşov, pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi 4 străini, două femei și doi bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, la o societatea comercială de pe raza municipiului Brașov.

Tinerii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, societatea comercială nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, nerespectând astfel prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 40.000 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la numerele de telefon, 0268407500 int.20356, tel./fax 0268324288 sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro     

SERVICIUL  PENTRU IMIGRĂRI BRAŞOV

 

An: 
2017
Luna: 
08
DisplayDate: 
08 AUGUST 2017
Zi: 
08