CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Română

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița au depistat doi cetățeni străini din Modova și Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Unul dintrei ei a fost obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile, iar celălalt înștiințat despre posibilitatea reglementării dreptului de ședere, ca membru de familie a unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat, în perioada 29 – 30 ianuarie a.c., acţiuni pe linia combaterii şederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

În cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, cu şedere ilegală, doi cetățeni străini, o femeie de 25 de ani, din Republica Moldova și un bărbat de 61 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei doi au intrat legal în România, însa, la expirarea perioadei dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării și nici nu au efectuat demersuri de prelungire a acesteia. 

Având în vedere cele constatate, politiștii de imigrări au emis, pe numele cețățeanului turc, o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească, voluntar, teritoriul României în cel mult 15 zile. În cazul femeii, întrucât este membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de la imigrări au emis pe numele ei o comunicare prin care i s-a adus la cunoștință ca are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în Romania în scop de reintregirea familiei.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

An: 
2018
Luna: 
01
DisplayDate: 
30 Ianuarie 2018
Zi: 
30