CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN OLT

Română

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt, în urma controlului efectuat la o societate comercială, au depistat doi străini din Serbia și Kosovo care desfășurau activități lucrative fără forme legale, cel din urmă aflându-se și în ședere ilegală. Totodată, a fost depistat un bărbat din Bosnia Herțegovina care avea dreptul de ședere pe teritoriul României expirat.

Reprezentanții societății comerciale au fost sancționați contravențional de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt cu amenzi în valoare de 40.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări desfășoară în permanență activităţi specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.

Astfel, la data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Olt, împreună cu inspectori ITM, au desfăşurat un control la o societate comercială, cu sediu și punct de lucru pe raza localității Slatina, în urma căruia au depistat trei străini în situații ilegale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că doi dintre aceștia, un bărbat din Serbia, de 38 de ani și un tânăr de Kosovo, de 23 de ani desfășurau actvități lucrative fără forme legale, cel din urmă afându-se și în ședere ilegală.

Totodată, în cadrul acțiunii a fost depistat și un alt bărbat de 60 de ani, din Bosnia Herțegovina, care avea dreptul de ședere pe teritoriul României expirat.

Cei doi străini depistați cu ședere ilegală au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, urmând să părăsească teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

De asemenea, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei reprezentanților societății comerciale, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003 Codul Muncii.

 

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI OLT

An: 
2017
Luna: 
11
DisplayDate: 
28 Noiembrie 2017
Zi: 
28