CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Română

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 9 cetățeni străini, în situații ilegale, fiind emise 7 decizii de returnare, prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15, respectiv 30 de zile și instituite 3 consemne de nepermitere a intrării îm țară pe o perioadă de la 3 luni la 5 ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Bacău, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu și Timiș, au fost depistați, în situații ilegale, 9 cetățeni străini dintre care 5 bărbați și 4 femei, cu vârste între 17 și 50 de ani.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 4 persoane din Serbia(1), Filipine(1) și Republica Modova(2), care la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.

Față de alte două persoane, din Tunisia și Republica Guineea, care nu mai îndeplineau condițiile pentru care le-a fost acordat dreptul de ședere în scop de studii, au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească terotoriul României în termen 30 de zile.

Totodată, în cazul unui cetățean străin, din Bangladesh, polițiștii au dispus măsura de luare în custodie publică, întrucât nu îndeplinea condițiile de ședere, urmând a fi îndepărtat sub escortă.

Alte două persoane, o tânără de 17 ani, din Republica Modova fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scopul de reîntregire a familiei, iar un bărbat, de 50 de ani, din Egipt, care nu a anunțat schimbarea adresei reședinței, a fost sancționat contravențional.

Polițiștii de imigrări au aplicat amenzi în valoare totală de 2700 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele a trei persoane va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 5 ani.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

Biroul Informare şi Relaţii Publice        

An: 
2017
Luna: 
04
DisplayDate: 
12 Aprilie 2017
Zi: 
12