CETĂȚEAN TURC DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 47 de ani, din Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat să părăsească țara în termen de 15  zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 10 Aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii au depistat un barbat, de 47 de ani, din Turcia care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. Acesta a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.   

Poliţiştii de imigrări au emis pe numele bărbatului o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245611517 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

         Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa

An: 
2017
Luna: 
04
DisplayDate: 
10 Aprilie 2017
Zi: 
10