CETĂȚEAN STRĂIN DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN REȘIȚA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 54 de ani, din Republica Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice din judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat, la data de 14 iulie  a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au depistat, cu şedere ilegală, un cetăţean străin de 54 de ani, din Serbia.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul a intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele cetăţeanului sârb o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Totodată, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare totală de 400 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

***

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

Biroul pentru Imigrări al judeţului Caraş – Severin

An: 
2017
Luna: 
07
DisplayDate: 
17 Iulie 2017
Zi: 
17