CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN TULCEA

Română

Poliţiştii de imigrări din Tulcea, în urma acțiunilor întreprinse, în cursul zilei de ieri, au depistat doi cetăţeni străini, din Bangladesh, cu şedere ilegală. Pe numele acestora au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României în termen de 3 zile de la data luării la cunoştinţă și, totodată, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 800 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, la data de 27 noiembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi a muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, doi bărbaţi, de 34 și 52 de ani, din Bangladesh, care au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Astfel, cetăţenii străini au fost conduși la sediul Serviciului pentru Imigrări pentru luarea măsurilor legale. Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora, poliţiştii de imigrări au emis comunicări prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul României în cel mult 3 zile.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 800 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRARI AL JUDETULUI TULCEA

An: 
2017
Luna: 
11
DisplayDate: 
28 Noiembrie 2017
Zi: 
28