CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN TULCEA

Română

Polițiștii de imigrări din Tulcea, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 2 cetățeni străini, cu ședere ilegală, un bărbat din Algeria și o femeie din Republica Moldova. Pe numele femeii a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile. Bărbatul, în calitate de membru de familie a unui cetățean român, a fost îndrumat să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, în ultimele două zile, o serie de acţiuni în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat, de 43 de ani, din Algeria şi o femeie, de 36 de ani, din Republica Moldova care au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele femeii din Republica Modova, poliţiştii de imigrări au emis o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în cel mult 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, cetăţeanul algerian a fost îndrumat să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere, având calitatea de membru de familie a unui cetăţean român.

Cetățenii străini au fost sanționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 1200 de lei.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRARI AL JUDETULUI TULCEA

An: 
2017
Luna: 
10
DisplayDate: 
05 Octombrie 2017
Zi: 
05