CETĂŢEAN TURC DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat din Turcia care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Dâmboviţa, au organizat, la data de 05 iulie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, în cooperare cu I.P.J. Dâmbovița, pe raza de competență.

Astfel, polițiștii au depistat, cu şedere ilegală, un  cetăţean străin în vârstă de 46 ani, din Turcia. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere în scop de afaceri, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele bărbatului o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, conform O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. 

***

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DÂMBOVIŢA

An: 
2017
Luna: 
07
DisplayDate: 
06 Iunie 2017
Zi: 
06