CETĂŢEAN TURC DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BUZĂU

Română

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 36 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și, fiind membru de familie a unui cetățean român, a fost înștiințat despre posibilitatea prelungirii dreptului de ședere în scop de reîntregirea a familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău au desfăşurat, la data de 03 august a.c., o acţiune, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informaţii, poliţiştii de imigrări s-au deplasat în municipiul Buzău, unde au depistat, cu ședere ilegală, un bărbat de 36 de ani, din Turcia. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a fost posesorul unui permis de şedere temporar, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român, însă nu a făcut demersurile necesare prelungirii dreptului  de şedere pe teritoriul României.   

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei. 

Totodată, străinul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată. 
***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0238402070 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BUZĂU

An: 
2017
Luna: 
08
DisplayDate: 
03 August 2017
Zi: 
03