CETĂŢEAN TURC, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRĂILA

Română

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 38 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere stabilite prin viză. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi obligat, prin decizie de returnare, să părăsească ţara în termen de 15 zile.

La data de 05 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări –Biroul pentru Imigrări al județului Brăila, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Brăila, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

În urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, un bărbat de 38 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în ţara noastră în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul României.

Poliţiştii de imigrări au emis pe numele bărbatului o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României, în termen de 15 zile. Totodată, străinul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări prin structurile sale teritoriale continuă organizarea unor astfel de acţiuni, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA   

An: 
2017
Luna: 
09
DisplayDate: 
05 Septembrie 2017
Zi: 
05