CETĂŢEAN TUNISIAN DECLARAT INDEZIRABIL, ÎNDEPĂRTAT DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

Imagine: 
Română

Un tunisian, declarat indezirabil, a fost depistat cu operativitate de polițiștii de imigrări și  îndepărtat, sub escortă, de pe teritoriul României. Pe numele său, a fost instituit consemn de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 10 ani.

La data de 02 august a.c., Curtea de Apel București a emis hotărâre prin care un cetățean de origine tunisiană, de 32 de ani, a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări  l-au depistat cu operativitate pe bărbat, iar, în cursul serii, a fost pusă în aplicare hotărârea instanței și efectuată misiunea de îndepărtare a străinului de pe teritoriul României. Totodată, dreptul de ședere al acestuia în calitate de membru de familie al unui cetățean român a încetat.

La ieşirea din ţară, pe numele cetățeanului tunisian a fost instituit consemn nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 10 ani.

****

Declararea ca indezirabil este măsura ce se dispune împotriva unui străin, cetățean al Uniunii Europene sau membru de familie a acestuia, care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura se dispune de Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Procurorul sesizează instanţa de judecată la propunerea instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor prevăzute mai sus.

Inspectoratul General pentru Imigrări este structura care, potrivit competenţelor, pune în aplicare sentinţa instanţei prin care un cetăţean străin sau european este declarat persoană indezirabilă pentru România.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

An: 
2017
Luna: 
08
DisplayDate: 
03 August 2017
Zi: 
03