CETĂŢEAN SÂRB DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL MEHEDINŢI

Română

         Poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat de 43 de ani, din Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi desfăşoară în permanenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la data de 10 iulie a.c., poliţiştii de imigrări au depistat, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un cetăţean din Serbia cu şedere ilegală.

În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Serbia, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării. 

Urmare a celor constatate, poliţiştii  de imigrări au emis, pe numele cetăţeanului sârb, o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 de zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

                                

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

 

 

 

An: 
2017
Luna: 
07
DisplayDate: 
10 Iulie 2017
Zi: 
10