CETĂŢEAN LIBANEZ, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRĂILA

Română

                                                                                       

Un bărbat de 51 de ani din Liban a fost depistat de polițiștii de imigrări din Brăila. Străinul a fost sancționat contravențional cu suma de 400 de lei și îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza de competenţă, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Asrfel, în urma acțiunii, a  fost depistat cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Liban, care la expirarea dreptului de şedere, conferit de permisul de şedere temporară, în scop de reîntregirea familiei, membru de familie al unui cetăţean român, nu a părăsit teritoriul României şi nici nu a întreprins demersurile legale, pentru prelungirea acestui drept.

Întrucât, este membru de familie al unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul străinilor în România. 

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei și muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro                                                                                         

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRĂILA

An: 
2017
Luna: 
10
DisplayDate: 
10 Octombrie 2017
Zi: 
09