CETĂŢEAN CHINEZ DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL MUREŞ

Română

Polițiștii de imigrări din Mureș au depistat un bărbat de 69 de ani, din China, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Întrucât măsura returnării este interzisă, acesta a fost înştiinţat despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în unul dintre scopurile prevăzute de lege.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş au desfăşurat, la data de 05 decembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza municipiului Tîrgu Mureş.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat de 69 de ani, din China.

Urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a intrat în ţara noastră în mod legal, în baza unei vize de scurtă şedere, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, întrucât față de persoana în cauză nu poate fi dispusă măsura returnării, conform art. 82 alin (1) lit ,,d” din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, acesta a fost îndrumat în vederea punerii în legalitate prin prelungirea dreptului de şedere temporară în unul dintre scopurile prevăzute de lege.

Totodată, străinul a fost sancţionat conravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.                   

Inspectoratul General pentru Imigrări prin structurile sale teritoriale continuă organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii la negru, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel. 0265 – 202363 şi vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www. igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI MUREŞ

An: 
2017
Luna: 
12
DisplayDate: 
05 Noiembrie 2017
Zi: 
05