CĂSĂTORIE DE CONVENINEȚĂ, DEPISTATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN VRANCEA

Română

Polițiștii de imigrări din Vrancea, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere unei femei din Republica Moldova, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu un român. Pe numele acesteia, fost emisă o decizie de returnare prin care a fost obligată să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României unei tinere de 23 de ani, ca urmare a constatării căsătoriei de convenienţă cu un român.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit faptul că cei doi au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior, în luna noiembrie 2017, prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform legislației în vigoare și a procedurilor specifice, polițiștii au început verificările în cazul femeii, iar în urma interviului realizat cu fiecare dintre soți, considerat instrument important în reliefarea vieții reale de familie, au fost identificate neconcordanțe în declarațiile pe care aceștia le-au susținut.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reședință de pe teritoriul României, declarată de femeie, polițiștii de imigrări au constatat faptul că între soți nu există coabitare matrimonială. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență, cu scopul de a facilita tinerei din Republica Moldova obținerea unui drept de ședere în România.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul țării noastre. Pe numele femeii, a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligată să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de ședere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de conveniență.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VRANCEA

An: 
2018
Luna: 
01
DisplayDate: 
26 Ianuarie 2018
Zi: 
26