CĂSĂTORIE DE CONVENIENŢĂ DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTII DE LA IMIGRĂRI, ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Română

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui tânăr de 21 de ani din Republica Albania, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combatarea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmbovița au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României unui cetăţean albanez, în vârstă de 21 de ani, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă. 

Cei doi au declarat că s-au cunoscut în luna mai 2016, prin intermediul unei rețele de socializare, iar în luna octombrie a anului trecut, cetăţeanul albanez a venit în România și, după nici două săptămâni, cei doi s-au căsătorit.

După oficierea căsătoriei în fața ofițerului de stare civilă român, străinul s-a prezentat, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Dâmbovița şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale. 

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi.  

Urmare a verificărilor efectuate, s-a concluzionat că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au refuzat prelungirea dreptului de şedere cetăţeanului albanez, acesta părăsind, însă, teritoriul României înainte de soluționarea cererii de prelungire a dreptului de şedere depuse la Biroul pentru Imigrări al județului Dâmbovița.  

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combatarea acestei practici,  luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migrației şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIȚA

An: 
2018
Luna: 
02
DisplayDate: 
07 Februarie 2018
Zi: 
07