ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Română

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei, pe numele reprezentanților a 3 societăți comerciale pentru nerespectarea prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România în cazul a patru cetățeni moldoveni, un turc și un indian.

Reprezentanții firmelor au fost sancționați pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii/încetării contractului de muncă al unui străin,

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

***

În prezent, pe raza municipiului București, se află peste 2700 de cetățeni străini, care desfășoară activități lucrative cu forme legale, ceea ce reprezintă 11,8 % din numărul străinilor din capitală. Cei mai mulți sunt din state precum China, Turcia și Filipine.

Mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României puteți găsi accesând pagina web a instituției http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

An: 
2017
Luna: 
06
DisplayDate: 
13 Iunie 2017
Zi: 
13