A 34-A REUNIUNE A CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE BESA

Română

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de inspectorul general comisar-șef de poliție Leonard - Florin MEDREGA  a  participat, în perioada 25-27 noiembrie a.c.,  la cea de-a  34-a reuniune a Consiliului de Administraţie al Biroului European de Sprijin pentru Azil, care a avut loc în Malta - La Valletta.

Pe agenda de lucru au fost înscrise teme referitoare la situația azilului în UE+, operațiunile BESA desfășurate în Italia, Grecia, Cipru și Malta cu accent pe sprijinul agenției în situațiile migranților sosiți pe Marea Mediterană.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost prezentate Ghidul BESA privind procedura Dublin – Standarde Operaționale și proiectul de document unic de programareal Agenției pentru perioada 2021-2023.

Participarea la reuniunile Consiliului de Administraţie al BESA constituie o obligaţie ce revine României, ca membru cu drepturi depline al BESA, în concordanţă cu prevederile art. 25 din Regulamentul 439/2010/CE privind înfiinţarea BESA.

Solidaritatea la nivel european constituie un principiu de bază în activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări care, în permanenţă, participă cu experţi la misiuni de sprijin operaţional în alte state membre sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

An: 
2019
Luna: 
11
DisplayDate: 
28 Noiembrie 2019
Zi: 
28