​CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CONSTANȚA

Română

Poliţiştii de imigrări constănțeni au depistat cu ședere ilegală 3 cetățeni străini, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceștia au fost obligați, prin decizie de returnare, să părăsească ţara în termen de 15 zile și au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.400 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța au efectuat în data de 13 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii, pe linia  combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi cu ședere ilegală 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, din Turcia, Iordania și Nigeria.

Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cetățeanul turc fiind posesorul unei vize de scurtă ședere în scop de vizită, iar ceilalți doi au avut anterior, depistării, un drept de ședere în scop de studii, însă nu au solicitat prelungirea acestuia.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele lor decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 1.400 lei, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0761/344303 sau 0241/502308 şi email ct.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI CONSTANȚA

An: 
2017
Luna: 
11
DisplayDate: 
14 Noiembrie 2017
Zi: 
14